naar de inhoud
alle berichten

Nationale Buitenspeeldag

Op 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon. Buitenspelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Dit is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: buitenspelen! Doe je ook mee? In Enkhuizen is er van alles te doen!

Kinderwandelroute

De kinderwandelroute van dwergje Berend is een leuke en leerzame speurtocht voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Onderweg speur je naar de ronde bordjes met een kabouter erop.

Bij de VVV kun je gratis een pakketje ophalen, met o.a. een kaboutermuts en een loep voor onderweg. Zolang de voorraad strekt.

Langste hinkelbaan

In het Zuiderzeemuseum kun je meedoen aan de recordpoging om de langste hinkelbaan van Nederland te maken. Het huidige record staat op 722 meter en 75 centimeter, gemaakt met stoepkrijt. Samen met leerlingen van basisscholen uit de omgeving wordt er geprobeerd een nieuw record neer te zetten van maar liefst 900 meter! Kom jij ook een rondje hinkelen in het buitenmuseum?

Vrij entree

Natuurlijk doet Speeltuin Kindervreugde ook mee. Hoe heerlijk is het voor kinderen om zich lekker buiten met andere kinderen te vermaken? De hele dag is het voor iedereen vrij entree!