naar de inhoud

Uit met het gezin

Enkhuizen biedt tal van mogelijkheden voor een dagje uit met de kids. Natuurlijk kun je een bezoek brengen aan de landelijk bekende top attracties Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum maar ook een grote speeltuin, een zwembad en een kinderboerderij behoren tot de mogelijkheden. Ook in de nabijgelegen dorpen is er genoeg te doen voor kinderen.

Lekker op stap met het gezin

Enkhuizen is de ideale stad voor een dagje uit met het gezin, want er is enorm veel te doen! Kom spelen in de grote speeltuin, zwemmen in het recreatiebad Enkhuizerzand en doe de ‘Kraak de code Enkhuizen’ Speurtocht. En breng natuurlijk een bezoek aan Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum.

Leuke dagjes uit voor het gezin

Voor een dagje natuur en educatie zijn jullie welkom bij een kinderboerderij of een educatief bezoekerscentrum. Houden jullie meer van actie? Kom klimmen, suppen of midgetgolfen! Sluit de dag af in een gezellig familierestaurant en overnacht in een leuke b&b of groepsaccommodatie. Er is zoveel te doen dat je aan een dag niet genoeg hebt. Bekijk alle tips op deze pagina.

Tips voor uitstapjes met kinderen

Bezoek een kinderboerderij
Leuke doe-musea
Hou je van actie?
Beleef een avontuur
Fietsen en varen

Een dagje Sprookjeswonderland

In Sprookjeswonderland raak je niet uitgekeken!
Gluur binnen bij de huisjes van het Kabouterdorp, bezoek het kasteel van Violinde of maak samen met Vadertje Tijd een fantastische reis door de jaargetijden. Een treintje, dobberbootjes, kinderboerderij, speeltuin, schommelschip…

Bekijk de video en beleef de betovering!

Ook leuk!