naar de inhoud
alle locaties

Tjalkjacht Pelikaan

Het uitgebreide kombuis is voorzien van keramische kookplaat en flinke oven. Buiten is een grote, beschutte zitkuip. Het hele schip wordt verwarmd met CV en in het dagverblijf zorgt vloerverwarming op koudere dagen voor een behaaglijke temperatuur. Zeilen en overnachten Met familie, vrienden of collega’s erop uit? Een weekend, week of enkele dagen? Iedereen is welkom en (bijna) alles is mogelijk!

Eigenaar Lucas Knol en zijn bemanning heten je van harte welkom bij hun aan boord, in thuishaven Enkhuizen of desgewenst een andere haven. Varen met de Pelikaan is duurzaam, geniet van de elementen met een minimale-co2-voetafdruk. Alleen overnachten Ben je op zoek naar een bijzondere overnachting? Je kunt de Pelikaan ook als B&B of groepsaccommodatie boeken. Een nautische beleving in de prachtig rustieke haven van Enkhuizen: je slaapt in een heuse hut. De zes tweepersoons hutten zijn voorzien van gerieflijke (stapel)bedden, CV, een wastafel en ramen.

Denk ook eens aan: Tijdens een bedrijfsuitje onder zeil vergaderen. Met familie of vrienden een weekje zwerven over het Wad (Wereld Erfgoed). Je verjaardag, reünie of een vrijgezellenfeest aan boord vieren. Een actief weekendje weg met je sportteam. Varend Erfgoed Nederland heeft de grootste nog varende historische vloot ter wereld. Deze meer dan 400 authentieke schepen zijn van grote cultuurhistorische waarde. Veel schepen zijn van de sloop gered, gerestaureerd en geschikt gemaakt om met passagiers te varen. Zo houden de schippers deze oude vrachtschepen in de vaart. Ook tjalkjacht Pelikaan maakt deel uit van deze bijzondere vloot en staat ingeschreven in het Register Varend Erfgoed Nederland.