naar de inhoud
pipowagen camping Enkhuizen
alle berichten

3x Bijzonder overnachten in en rondom Enkhuizen

Wil je jouw overnachting in Enkhuizen net wat specialer maken en ben je op zoek naar een bijzondere ervaring? Hier zijn 3 unieke tips.

Dromen op het water

Als je in Enkhuizen bent, kun je natuurlijk niet om het water heen. Zo geniet je hier van het IJsselmeer, maar ook van het Markermeer en natuurlijk de haven. En wat is er dan mooier dan ook slapen op het water? Dat kan in deze drie boten:

Tjalkjacht de Pelikaan op het water

1. Tjalkjacht Pelikaan in Enkhuizen

www.tjalkjachtpelikaan.com

Tjalkjacht de Pelikaan ligt in de haven van Enkhuizen, op loopfafstand van de historische
binnenstad. Dit bijzondere tjalkjacht is in 1904 gebouwd als zeilend vrachtschip. Kapitein Lucas vertelt graag over de geschiedenis en geeft je ook leuke tips voor restaurants en uitjes in de buurt. Je kunt hier kiezen tussen alleen overnachten (de boot blijft dan in de haven liggen) of een meerdaagse zeiltocht maken.

2. Windbruid

De Windbruid is een traditioneel zeilschip waar je in de wintermaanden kunt overnachten. Je vindt het schip in de Buitenhaven van Enkhuizen. De Windbruid heeft een authentiek uiterlijk, maar is binnen van alle moderne gemakken voorzien.

3. Deo Annuente in Enkhuizen

Deo Annuente is een voormalig visserschip en ligt in de haven van Enkhuizen. Je kunt hier met
maximaal 6 personen overnachten. De boot heeft twee slaapvertrekken en je moet wel een
beetje lenig zijn om in bed te komen: maar dat hoort er nou eenmaal bij op een schip. Het schip
ligt in de haven, maar schipper Jan neemt je graag mee tijdens een vaartocht op het IJsselmeer.

Interieur zeilschip nooit volmaeckt

4. Nooit volmaeckt

Kom aan boord van tweemastklipper Nooit volmaeckt voor een fantastische zeiltocht. Ontdek de karakteristieke sfeer van het IJsselmeer met zijn gemoedelijke havenstadjes. Of vaar naar het noorden; de Waddenzee met de afwisselende eilanden.

Romantisch huisje aan de vijver

De historische binnenstad van Enkhuizen is net een museum: overal om je heen zie je monumentale panden. In een aantal van deze historische panden kun je ook overnachten, ik zette er drie voor je op een rij:

5. Villa Enkhuizen

www.villa-enkhuizen.nl

In een prachtige monumentale stadsvilla in Enkhuizen is B&B Villa Enkhuizen gevestigd. Deze villa is in 1897 gebouwd als opzichterswoning van de huurwoningen in het Snouk van Loosenpark. Sinds 2015 is het een B&B met vijf kamers. Alle kamers hebben een unieke sfeer en een eigen
badkamer. Eigenaresse Ingrid staat graag voor je klaar!

Kamperen bij het kampvuur

Hoef jij niet per se in het centrum van Enkhuizen te overnachten en hou je wel van een beetje natuur? Dan zijn de volgende drie tips top voor jou:

pipowagen camping Enkhuizen

6. De Gouwe Stek

www.degouwestek.nl

Vlakbij Enkhuizen, tegenover zwemplas het Streekbos, ligt Camping de Gouwe Stek. Op deze camping kun je overnachten in luxe safaritenten, maar ook in echte nostalgische pipowagens! Een hele leuke optie als je een bijzondere overnachting met kinderen zoekt. Voor kinderen zijn er een leuke speeltuin, staan er traptrekkers en fietsjes klaar en is er zelfs een blotevoetenpad.

7. Camping Dijk en Meer

www.campingdijkenmeer.nl

Op ongeveer 10km van Enkhuizen, aan het IJsselmeer, vind je Camping Dijk en Meer. Hier kun je kamperen met je eigen kampeermiddel, maar ook geweldige accommodaties boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een circuswagen met buitenkeuken, een tiny house, pipowagen, bell tent of yurt? Op de camping kijk je sowieso je ogen uit: zo is de receptie gevestigd in een authentieke Weense tram.